Kasvinsuojelu

Kasvinsuojelussa tärkeintä on ennaltaehkäisy. Tuholaisten ja tautien hallinta kasvihuoneessa on vaikeaa ja siksi ongelmat pyritään välttämään ennalta. Työntekijöillä on valtavan suuri vastuu; kasvihuoneet on pidettävä siistinä ja kasvinjätteet toimitettava ulos. Kasvinjätteissä tuholaiset ja taudit, etenkin homeet, muhivat nopeasti. Uhkia on myös kasvihuoneiden ulkopuolella. Töissä käytetään puhtaita vaatteita ja kenkiä sekä luonnosta että muilta puutarhoilta tulevien tuholaisten pysäyttämiseksi. Vierailut kasvihuoneessa on pääsääntöisesti kielletty.

Luonnonkantainen petokärpänen asuu ja talvehtii kasvihuoneissamme. Se käyttää ravinnokseen harsosääskiä ja muita tuholaisia.

Ötökät

Tuholaisia voidaan torjua biologisin keinoin. Biotus Oy Forssasta on asiantuntija sekä tuholaisten tunnistamisessa että hävittämisessä. Vihannespunkit ja yleinen- sekä tupakkaripsiäinen ovat tuttuja vieraita kasvihuoneissa. Ne ovat niitä harvoja tuholaisia, jotka pystyvät talvehtimaan kausihuoneissakin. Torjuntaeliöistä ei ole haittaa kuluttajalle eikä työntekijälle.

Taudit

Kasvitauteja on monenlaisia ja parhaiten niitä torjutaan pitämällä kasvusto niin hyvässä kunnossa, että sen vastustuskyky riittää. Kasvuston kuntoon vaikuttavat mm. lämpö, kosteus ja ravinnetasapaino. Lisäksi hoidamme kasvustoa luomuhyväksytyillä torjunta-aineilla Carbon kick boosterilla, Prestopilla ja Mycostopilla. Näillä voidaan merkittävästi torjua homeita ja Carbon kickillä myös vihannespunkkia. Vaikeammille kasvitaudeille parasta on ennakkotorjunta, joka onnistuu hyvin talvitauon ja huolellisten työntekijöiden ansiosta.